Af gæsteblogger Christine Gouchault, ejer af Mors Business og mor til fire.
Medierne flyder over med iværksætterhistorier om unge, der er startet i deres forældres kælder eller har sovet på en venindes sofa, imens de arbejdede 90 timer om ugen, og fik store kapitalindsprøjtninger til at opbygge en kæmpe virksomhed, som de senere har solgt til svimlende millionbeløb.
Med hvad gør man, når lysten til at blive selvstændig først kommer, når man har fået børn og har mange faste udgifter, så man hverken kan leve af knækbrød eller arbejde så meget, imens man får gang i sin virksomhed?
Er det muligt at leve godt som selvstændig og have tid til sin familie?
Mange kvinder drømmer om at blive selvstændige for at leve af noget de brænder for, og for at få mere tid og fleksibilitet i hverdagen. Men det kan være svært at gennemskue, hvordan det skal kunne lade sig gøre, når økonomien og hverdagen skal hænge sammen.
I min nye bog “Businessmor, tre trin til succes som mor og selvstændig” har jeg ud over at dele min egen historie med virksomhed i Paris og i Danmark, interviewet forskellige succesfulde kvinder, der fortæller om, hvordan de er lykkedes med deres virksomheder, og haft tid til deres børn.
Kvinderne er vidt forskellige og viser, at det er muligt for alle, der har viljen, uanset hvilke forudsætninger man har, og hvad det er for en slags virksomhed man drømmer om at skabe.
Om det er en café, en tech virksomhed, rådgivning, webshop eller noget helt femte, du ønsker at skabe, så kan det lade sig gøre. Her er blot tre eksempler på kvinder, som har gjort det og stadig gør.
Birgitte Feldborg, startede op, da hun var i fyrrene og havde afsluttet barslen med sit femte barn. Hun lever af at hjælpe andre selvstændige i opstartsfasen, og har overraskende nok også overskud til at lave en del frivilligt arbejde i lokalsamfundet.
Pernille Birkenfeldt, spirituel revisor og ejer af Mind Your Finances hjælper selvstændige med at få ro i maven omkring regnskab, moms, penge og økonomi. Hun har også skabt nok luft i sin egen økonomi, til at sætte sin virksomhed på pause i seks måneder, og er lige vendt tilbage fra sin første barsel, klar til at starte et nyt forløb med sin MoneySoul mentor gruppe.
Birgitte Othel, ejer af Bomærke, sagde sit job op i et reklamebureau og har været selvstændig grafiker i 25 år. Hun formåede at skabe en million omsætning i de første år, selvom hendes mand rejste meget og at hun hver dag afleverede og hentede deres børn.
Deres historier er meget forskellige, men alligevel er der fællestræk. De er alle passionerede og vil gøre en forskel med det, de laver. De arbejder vedholdende og prioriterer benhårdt for at skabe tid til det, der er vigtigst. De bruger deres tid på det, de er bedst til og får hjælp til det, der ligger udenfor deres spidskompetencer.
Det kræver en stor arbejdsindsats, og tilværelsen er ikke rosenrød, men friheden gør, at du kan skabe et dejligt liv på dine egne præmisser, hvor der er tid til din passion og dem du elsker.
Rollemodeller, netværk og sparring
Der er meget usikkerhed forbundet med at blive selvstændig og det kan være lidt af en følelsesmæssig rutsjetur. Man har brug for rollemodeller, så man har nogen at spejle sig i og lade sig inspirere af, et godt netværk man kan trække på og masser af sparring undervejs.
Derfor er jeg også meget begejstret for, at Iværk&Vækst har sat Women Entrepreneurs på programmet i år. Der kommer masser af kvinder, du kan netværke med eller høre tale på scenen. Du kan også møde flere af kvinderne fra min bog.
Vi glæder os til at se dig på messen 🙂
Christine Gouchault er ejer af Mors Business og mor til fire. Christine har før haft egen virksomhed i Paris og har mere end ti års erfaring som konsulent indenfor HR, salg og markedsføring. Hun har en mastergrad i kommunikation og reklame og er certificeret business-, life- og mastercoach. Gennem foredrag, workshops og rådgivning hjælper hun til dagligt andre selvstændige. Hendes nye bog “Businessmor, tre trin til succes som mor og selvstændig” udkommer til oktober.